Kasvatus

Niin...mitä tämä on ja miksi ihmeessä.

Kauan tätä on jatkunut, en tiedä mitä on elämä ilman gerbiileitä. Uutta intoa saan uusista lajin pariin tulevista ja jopa kasvatusta aloittelevista ihmisistä. Vuosien saatossa harrastuksen kautta on myös tullut ystäviä, niitä parhaimpia sellaisia.

Kyllä tämä on varmaan helpompi vaihtoehto verrattuna esim. koirien kasvatukseen. Nopea sykli tuo nopeasti tulosta, oli se sitten postitiivista tai negatiivista. Kasvatus on hyvien ominaisuuksien parantamista, gerbiileiden kasvatuksessa mennään ehdottomasti terveys ja luonne edellä. Minulla on gerbiilihuoneen terraarioissa ihania oman persoonan omaavia yksilöitä omissa laumoissaan. Laumakäyttäytymisen seuraaminen on ehdottomasti lajin parhaimpia asioita. Myös genetiikan ihmeellinen maailma on ollut mukaansa tempaavaa.

Kauhistuksessa kasvaa gerbiileitä väreissä smoke, rust point ja silver point. Siamesen värin vaaleus on haastavaa pitää ilman dtw:n mukana oloa kasvatuksessa, joten siamesen kasvatus on nyt jäänyt taka-alalle. Myös muita värejä tulee sivutuotteena ja viirahduksina ;) Nyt viirahdukset ovat olleet honey foxin ja agoutin kasvatusta. Myös gg- väerejä on syntynyt. Vaikeaa, kun kauniita värejä on niin paljon ja paljon sellaisia värejä, jotka on nyt kasvattajapulan vuoksi lähes hävinneet. 

Näyttelyissä käynti on jäämässä minulta nyt ehkä kokonaan pois. En todellakaan ilahtunut siitä, että ainoastaan kasvattajille tuli lisämaksuja näyttelyyn. Ja nyt tuntuu niin turhalta lähtä muutamaa gerbua viemään näyttelyyn, kun en enää kasvattajaluokkia muutoksen vuoksi ole aikeissa esittää. Tää tuli just, kun pitkiin näyttekymatkoihin oli tulossa helpotusta, kun hankin retkeilyauton. Mutta täytyy ottaa muita harrastuksia näyttelyiden tilalle. Tämän vuoksi en enää myöskään rekisteröi kasvattejani. onkin tuntunut lähes turhalta rekisteröidä lemmikeiksi meneviä kasvatteja. Keksin kuitenkin tähän tilalle, jonku kivan muiston, jossa esitellään vanhemmat ja kerrotaan poikueen taustoista. Sellaisia minulle tärkeitä asioita esim. vanhempien historia jalostuskäytössä. Haluan tehdä jatkossakin avointa kasvatustyötä, eettisellä pohjalla.

 

© 2020 Marjaana Rantakallio - Kuvia ja tekstiä ei saa kopioida!
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!